Jonny Briggs

Shelter · Structure · Sculpture

Great Martins Bridge

This bridge was commissioned to sit in the narrowing of a remodelled lake situated in the estate grounds. The double curved design aims to create a natural pause at the centre of the bridge, which encourages one to observe and contemplate the surrounding gardens and house.

To achieve the bridge’s curved form, Jonny used techniques often associated with boat-building, and constructed the bridge using a combination of English oak, marine plywood and steel. This achieved the strength required for such a large span, whilst maintaining the aesthetics. The handrail and balustrade curves are laminated by gluing smaller sections together to create the required thickness, this increases strength and considerably reduces waste.


← Back to projects